Регистрация

Пържоли от еленско месо със сос от зелен пипер

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
2284
Оцени рецептата

4 стека от еленско месо, с дебелина 2,5 см

3 скилидки чесън или на вкус

2 с.л. зехтин

Сол и пипер (на вкус)

За соса:

4 с.л. масло

1/4 ч цели зърна зелен пипер

Сол на вкус

1 с.л. коняк

 

Отстранете всички видими мазнини от месото. Смесете чесъна и зехтина. Изсипете върху пържолите и мариновайте в хладилник за една нощ. Овкусете пържолите със сол и прясно смлян черен пипер. Изпечете на скара или грил за 5-7 минути на страна или докато месото вече почти не е розово. За соса: в малка тенджера, разтопете маслото и разбъркайте с останалите съставки. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Поставете пържолите в затоплени чинии и се заливат със соса.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта