Пълнени гърди от гъска с ким и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 бр. големи гърди от гъска, без кости
4 плода от хвойна - счукани
1 ч.л. пресни листа розмарин - нарязан
1/4 ч зехтин - плюс 4 с.л.
2 с.л. червен винен оцет
2 средни глави лук - нарязани на малки кубчета
3 зелени ябълки, обелени, почистени от сърцевината - нарязани на малки кубчета
2 с.л. ким
2 сварени картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
1/2 ч галета
1/4 връзка магданоз, нарязан
Щипка карамфил
1 яйце
Сложете гърдите в тиган. В купа, смесете хвойната, розмарина, зехтина и оцета и сместа се изсипва върху гърдите. Покрийте и се съхранява в хладилник за 24 часа. В тиган запържете леко лука в останалия сгорещен зехтин на умерен огън. Гответе до омекване, 8 - 10 минути. Добавете ябълките, кимиона и сварените картофи и гответе още 10 минути или докато ябълките започнат да омекват. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете галетата, магданоза, карамфила и яйцето и подправете със сол и черен пипер и оставете настрана. Загрейте фурната до 210 градуса. Извадете гърдите от маринатата и подсушете. Подправят се със сол и черен пипер и се поставят върху дъска за рязане. Поставете плънката равномерно отгоре и навийте на руло. Завържете здраво с канап и сложете в тава за печене. Печете във фурната за 45-50 минути или докато вътрешната температура достигне 75 градуса. Извадете и се оставя да престои 10 минути преди нарязване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ