Регистрация

Пълнени гърди от гъска с ким и ябълки

Автор:
dobrinska
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
1059
Оцени рецептата

1 бр. големи гърди от гъска, без кости

4 плода от хвойна - счукани

1 ч.л. пресни листа розмарин - нарязан

1/4 ч зехтин - плюс 4 с.л.

2 с.л. червен винен оцет

2 средни глави лук - нарязани на малки кубчета

3 зелени ябълки, обелени, почистени от сърцевината - нарязани на малки кубчета

2 с.л. ким

2 сварени картофа, обелени и нарязани на малки кубчета

1/2 ч галета

1/4 връзка магданоз, нарязан

Щипка карамфил

1 яйце

 

Сложете гърдите в тиган. В купа, смесете хвойната, розмарина, зехтина и оцета и сместа се изсипва върху гърдите. Покрийте и се съхранява в хладилник за 24 часа. В тиган запържете леко лука в останалия сгорещен зехтин на умерен огън. Гответе до омекване, 8 - 10 минути. Добавете ябълките, кимиона и сварените картофи и гответе още 10 минути или докато ябълките започнат да омекват. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Добавете галетата, магданоза, карамфила и яйцето и подправете със сол и черен пипер и оставете настрана. Загрейте фурната до 210 градуса. Извадете гърдите от маринатата и подсушете. Подправят се със сол и черен пипер и се поставят върху дъска за рязане. Поставете плънката равномерно отгоре и навийте на руло. Завържете здраво с канап и сложете в тава за печене. Печете във фурната за 45-50 минути или докато вътрешната температура достигне 75 градуса. Извадете и се оставя да престои 10 минути преди нарязване.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта