Регистрация

Пица с еленско месо

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1560
Оцени рецептата

450 г еленска кайма

6 ч брашно

1 1/2 ч мътеница

4 с.л. масло или маргарин

4 с.л. мед

1/2 ч.л. сол

1 пакет мая

1/4 ч топла вода

3 ч настърган кашкавал

1 малка глава лук, нарязан

2 бутилки сос за пица

Див лук (по желание)

Риган

Чесън на прах

Пипер

Мащерка

 

Първо, измерете брашното в голяма купа. В отделен съд смесете мътеницата, маслото, меда и солта. Сместа се загрява, докато мътеницата е хладка. Разтворете маята в топла вода. Добавете сместа с маята и млякото в брашното и ги комбинирайте, така че да се направи твърдо тесто. Обърнете тестото и омесете за около 6 минути или докато е гладко и еластично. Сложете тестото в намазана купа, покрийте и оставете да втаса за около 1 час. През това време пригответе топинга. Настържете много кашкавал. Наситнете лука и дивия лук. Запържете каймата, като я натрошавате с лъжица в същото време. Когато тестото втаса го ударете надолу, разделете на две и разточете двете части, така че да паснат на тавите, които сте приготвили. Тестото трябва да е с дебелина около 0,5 см. Оставете разточеното тесто отново да втаса за 15 мин. Намажете щедро със сос за пица. Поръсете много риган, чесън на прах, черен пипер и малко мащерка. Покрийте с настърган кашкавал и натрошеното еленско месо. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 - 30 минути.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай
anonymous23-11-2013
mooeqlvmjobsop, hapwwovocc , [url=http://www.tqzxaptubw.com/]daqcsrzkkb[/url], http://www.hqmvzjddbt.com/ hapwwovocc

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта