Регистрация

Питки с еленска кайма

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
29 Dec
|
Видяна:
1743
Оцени рецептата

1 резен бекон, нарязан на кубчета

1/4 ч нарязан лук

450 г смляно еленско месо

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 с.л. брашно

1 1/4 ч вода

1/2 ч.л. горчица

1/8 ч кетчуп

За тестото:

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

4 с.л. мазнина

2/3 ч мляко

 

Разтопено маслото или маргарина и запържете бекона и лука, докато леко покафенеят. Добавете каймата, солта и черния пипер и гответе, докато покафенее. Добавете 2 супени лъжици брашно и смесете. Добавете водата, горчицата и кетчупа. Оставете да заври, като се разбърква непрекъснато. За тестото, пресейте брашното, бакпулвера и солта два пъти. Нарежете мазнината в тази смес. Добавете млякото постепенно, до получаването на меко тесто. Обърнете и омесете леко. Разточете на тънък слой и нарежете с набрашнена кръгла формичка. Поставете половината от изрязаното тесто в тава и намажете с разтопено масло; покрийте с останалото тесто. Пече се в гореща фурна (210С) за 12 до 15 минути. При поднасяне, срежете питките на две и поставете от месната смес между половинките.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта