Регистрация

Питки на тиган

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
933
Оцени рецептата

2 ч брашно

1/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/2 - 3/4 ч прясно мляко

олио за пържене

 

Пресейте заедно всички сухи съставки. Добавете достатъчно мляко, така че да се образува твърдо тесто. Омесете върху леко набрашнена повърхност, докато тестото е гладко и еластично. Разделете на 4 равни части. С помощта на точилка, разточете всяка на голям кръг. Намажете с олио с четка. Отново оформете тестото на топки и покрийте с кърпа з а15 мин. на стайна температура. Разточете отново на кръгове и притиснете леко. Сгорещете тиган много добре на силен огън. Намажете с тънък слой олио и сложете 1 тестен кръг. Гответе 1 минута, обърнете и намажете изпържената страна с тънък слой олио. Обръщайте на всеки няколко минути докато се сготвят и запекат от всички страни, около 5 мин. Извадете от тигана и се оставя да престои за 1 мин. След това сплескайте с длани, докато стане еластична. Дръжте на топло и влажно място, покрито с кърпа. докато приготвяте останалите три питки.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта