Регистрация

Питка на тиган

Автор:
marto
|
Дата:
04 Dec
|
Видяна:
1088
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч топла вода

Олио

 

Комбинирайте брашното и солта; прибавете достатъчно топла вода, за да се образува тесто. Разбъркайте до гладкост. Омесете за 5 минути. Оформете тестото на правоъгълник и срежете наполовина по дължина. Разделете на 12 равни части и оформете на топки. Покрийте с влажна кърпа и оставете да престои за около 5 - 10 мин. Приплескайте всяка и разточете на кръг. Покрийте с влажна кърпа. Намажете леко с олио тиган. Внимателно разтеглете всяка питка възможно най-тънко. Изпечете до покафеняване, около 90 секунди. Обърнете и от другата страна. Извадете и увийте веднага в кърпа. 





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта