Регистрация

Печен фазан

Автор:
тодорова
|
Дата:
31 Mar
|
Видяна:
3239
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 кг фазан или друг пернат дивеч

1 ч бульон от пернат дивеч, леко охладен

1/4 ч див лук, сотиран и нарязан

2 с.л. мед

1/4 ч.л. розмарин

1/2 ч кисело мляко

2 с.л. брашно

1/4 ч мляко

Черен пипер на вкус

 

Загрейте фурната до 160ºС. Сгорещете зехтина в тиган, лъжица по лъжица и леко запържете до кафяво парчетата птица. Поставете запечените парчета в тавичка. Добавете бульона, сотирания лук и меда. Поръсете с розмарин. Покрийте и печете в продължение на 1 час. Свалете капака и добавете киселото мляко. Върнете във фурната и печете, открито, още 20 минути. Извадете месото от тавичката. Смесете брашното и млякото в бурканче. Прибавете тази смес в тигана с течността. Оставете да къкри на умерен огън в продължение на 5 минути. Изсипете соса върху месото и поднесете със сварен на пара див ориз. За 4 порции.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта