Регистрация

Пастърма от еленско месо

Автор:
марина цекова
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
4611
Оцени рецептата

900 г нарязано еленско месо с дебелина 0,3 см

2 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. соев сос

1 с.л. сол

1 ч.л. червен пипер

2 скилидки чесън, нарязани на парчета

1 ч царевично уиски

1 ч вода

 

Нарежете месото, докато е леко замразено. Парчетата трябва да са дълги и тънки. Отстранете всички мазнини. Мариновайте лентите в стъклен съд за една нощ. Може да замените уискито с две чаши червено вино и вода. Подсушете парчетата и сложете едно до друго в тавичка. Печете на много слаб огън (75С) в продължение на 6 часа. Оставете вратата на фурната леко открехната, за да излиза влагата. Месото трябва да бъде тъмно и сухо. Съхранявайте пастърмата на хладно в херметически затворени контейнери.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта