Регистрация

Пастет от еленско месо

Автор:
jeni
|
Дата:
28 Sep
|
Видяна:
1750
Оцени рецептата

450 г еленско месо

225 г свински гърди

225 г пилешки дробчета

1 малък портокал

1 лимон

1 1/2 скилидки чесън

1 1/2 ч.л. прясна мащерка; нарязана

Цели и смлени дафинови листа

1 с.л. червен винен оцет

1 с.л. зехтин

120 мл червено вино

1 ч.л. желатин

 

Смелете на кайма трите вида месо и ги поставете в купа. Добавете кората на цитрусите, счукания чесън, мащерката, зехтина, оцета, щедра щипка смлени дафинови листа и много черен пипер. Разбъркайте хубаво и добавете виното. Покрийте и оставете да се маринова за една нощ. Подправя се със сол на вкус. Сложете в подходящ съд. Покрива се с пергаментова хартия и фолио, след което съдът се поставя в тава, пълна достатъчно гореща вода, така че да стигне до средата на стените на съда с пастета. Печете на 160C за около 2-1/4 до 2-1/2 часа. Извадете и заделете повечето от соковете, които обграждат пастета. Сменете пергаментовата хартия и фолиото, натиснете пастета леко с тежести и оставете в хладилника за 1 1 / 2 часа. След това отцедете всички останали сокове, които не са били абсорбирани от пастета. Смесете всички сокове от еленското, които сте събрали със сока от портокал и премерете. Разтворете желатина в сместа и го използвайте, за да глазирате пастета, като добавите няколко дафинови листа.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта