Пастет от еленско месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г еленско месо
225 г свински гърди
225 г пилешки дробчета
1 малък портокал
1 лимон
1 1/2 скилидки чесън
1 1/2 ч.л. прясна мащерка; нарязана
Цели и смлени дафинови листа
1 с.л. червен винен оцет
1 с.л. зехтин
120 мл червено вино
1 ч.л. желатин
Смелете на кайма трите вида месо и ги поставете в купа. Добавете кората на цитрусите, счукания чесън, мащерката, зехтина, оцета, щедра щипка смлени дафинови листа и много черен пипер. Разбъркайте хубаво и добавете виното. Покрийте и оставете да се маринова за една нощ. Подправя се със сол на вкус. Сложете в подходящ съд. Покрива се с пергаментова хартия и фолио, след което съдът се поставя в тава, пълна достатъчно гореща вода, така че да стигне до средата на стените на съда с пастета. Печете на 160C за около 2-1/4 до 2-1/2 часа. Извадете и заделете повечето от соковете, които обграждат пастета. Сменете пергаментовата хартия и фолиото, натиснете пастета леко с тежести и оставете в хладилника за 1 1 / 2 часа. След това отцедете всички останали сокове, които не са били абсорбирани от пастета. Смесете всички сокове от еленското, които сте събрали със сока от портокал и премерете. Разтворете желатина в сместа и го използвайте, за да глазирате пастета, като добавите няколко дафинови листа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ