Регистрация

Многозърнест соев хляб

Автор:
трайкова
|
Дата:
13 May
|
Видяна:
926
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. соево олио

1 1/2 с.л. мед

2 ч топла вода

1 пакет суха мая

1 ч вода

2 ч брашно

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1/2 ч соево брашно

1 1/2 с.л. мляко на прах

2 ч.л. сол

1 1/2 ч.л. царевично брашно

1/2 ч овесени трици

1 ч.л. ленени семена

1 ч.л. грис

 

Смесете топлата вода, соевото олио, меда и сухата мая в мерителна чашка. Оставя се да престои 5 минути. Измерете брашната и другите съставки в купа. Добавете топлата течност в брашнената смес. Разбийте с електрически миксер на средна скорост за две минути, като понякога остъргвате стените на купата. Трябва да се получи твърдо тесто. Обърнете върху леко набрашнена дъска и омесете сместа, докато стане гладко и еластично и тестото не се залепя за дъската. Сложете тестото в купа, намазана със соево олио и оставете да втаса. Притиснете надолу. Омесете леко и оформете на хляб. Сложете в тавичка за хляб и оставете да втаса, докато удвои обема си, около 30 мин. Печете на 180 градуса във фурната за 35 - 40 минути. Оставете да се охлади.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта