Регистрация

Меден хляб на тиган

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
26 Jun
|
Видяна:
610
Оцени рецептата

1 ч мляко

1/4 ч топла вода

1/4 ч мед

1 яйца

4 ч брашно

1 ч.л. сол

1 пакет суха мая

1/4 ч маргарин

1 ч.л. захар

 

Поставете попареното мляко в голяма купа с меда, маргарина и солта. Разбърква се, докато маргаринът се разтопи. Оставете да изстине. В малка тенджера смесете захарта, сухата мая и топлата вода. Оставете маята да се разпени. Добавете 1-1/2 ч брашно в млечната смес, добавете яйца и разбъркайте добре. Добавете сместа с маята и 2-1/2 чаши брашно. Разбъркайте до получаването на лепкаво тесто. Омесете върху набрашнена повърхност. Сложете тестото в намаслена купа и завъртете, така че да се покрие хубаво; покрийте с найлоново фолио. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Натиснете тестото надолу и нарежете на 16 парчета. Оформете всяко парче на топка. Разточете на кръгове с диаметър около 25 см. В голям сгорещен тиган, изпечете всяко парче за около 15 секунди от всяка страна.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта