Меден хляб на тиган
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч мляко
1/4 ч топла вода
1/4 ч мед
1 яйца
4 ч брашно
1 ч.л. сол
1 пакет суха мая
1/4 ч маргарин
1 ч.л. захар
Поставете попареното мляко в голяма купа с меда, маргарина и солта. Разбърква се, докато маргаринът се разтопи. Оставете да изстине. В малка тенджера смесете захарта, сухата мая и топлата вода. Оставете маята да се разпени. Добавете 1-1/2 ч брашно в млечната смес, добавете яйца и разбъркайте добре. Добавете сместа с маята и 2-1/2 чаши брашно. Разбъркайте до получаването на лепкаво тесто. Омесете върху набрашнена повърхност. Сложете тестото в намаслена купа и завъртете, така че да се покрие хубаво; покрийте с найлоново фолио. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Натиснете тестото надолу и нарежете на 16 парчета. Оформете всяко парче на топка. Разточете на кръгове с диаметър около 25 см. В голям сгорещен тиган, изпечете всяко парче за около 15 секунди от всяка страна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ