Регистрация

Меден хляб

Автор:
Юлия
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

1 кг рикота

2 с.л. масло

1 щипка сол

1 ч.л. бакпулвер

10 яйца

3 ч мед

1 ч захар

4 ч.л. смляна канела

3 ч брашно

 

Смесете брашното с необходимото количество топла вода, така че да се получи тесто като за хляб. Добавете маслото, солта и бакпулвера. Омесете и заделете. Поставете в купа сиренето рикота и захарта и се смесват на ръка. Прибавете меда и шепа брашно. Добавете яйцата и половината от канелата и разбъркайте добре. Разточете тестото на кръг с диаметър колкото тавата за печене, плюс достатъчно още, за да покрие стените на съда. Покрийте тестото с приготвената смес и печете в предварително загрята на 180С фурна за около 30 мин. Когато е готово, поръсете с останалата канела.

Нарежете на ромбове.

 





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта