Регистрация

Меден пшеничен хляб

Автор:
lubo
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

2 пакета активна суха мая

2/3 ч топла вода

5 1/2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

2 1/3 ч мляко

3 ч.л. сол

1/2 ч мед

2 с.л. ябълково пюре или пюре от сини сливи

3 ч брашно

 

В голяма купа разтворете маята в 2/3 чаена чаша топла вода; добавете 3 чаши пълнозърнесто пшенично брашно, млякото и солта. Разбъркайте. Затоплете меда, залейте брашнената смес; добавете ябълковото пюре / пюрето от сливи. Разбийте до гладкост като се използва електрически миксер. Постепенно се добавя останалото пълнозърнесто брашно, както и бялото брашно; разбъркайте с дървена лъжица, докато се получи меко тесто. Оформете на топка. Омесете 5 пъти върху леко набрашнена повърхност. Разделете тестото наполовина; омесете за 10 минути. Покрийте с восъчна хартия. Сложете кърпа отгоре. Сложете на топло и оставете да втаса, докато удвои обема си. Притиснете надолу. Разделете в 2 тави за хляб, намазани с олио. Покрийте с восъчна хартия. Оставете тестото да втаса на топло място, докато удвои обема си. Пече се на 190 градуса във фурната за 40 - 50 минути или до готовност.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта