Любимият ми домашен хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 пакета суха мая
3 1/4 ч топла вода
1/2 ч захар
1/4 ч растително масло
4 ч.л. сол
7 1/4 ч брашно
3 ч пшенично брашно
Комбинирайте маята, 1 ч топла вода и захарта в голяма купа, разбърква се, докато маята се разтвори. Нека престои, докато сместа се покрие с пяна, около 10 минути.
Разбърква се с останалата топла вода, маслото и солта.
Смесете 7 ч брашно и пшеничното брашно в голяма купа.
Направете кладенче в центъра на брашнената смес. Добавете половината течност с маята в кладенчето; прибавете от брашното, така че да се смесят и да се образува тесто.
Обърнете тестото върху набрашнена повърхност. Месете, докато стане гладко и еластично, около 5 мин., като добавяте останалата ¼ ч брашно, за да се предотврати залепване.
Сложете тестото в намаслена купа; завъртете, така че да се покрият всички страни. Покрийте купата с кърпа или леко намаслена восъчна хартия. Оставете да втаса на топло място, за 45-50 мин. или докато тестото удвои обема си.
Намаслете три тавички за хляб.
Притиснете тестото надолу. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Замесете леко. Разделя се на три. Поставете по една част във всяка от подготвените тавички. Покриват се с влажна кърпа или леко намазана с мазнина восъчна хартия. Оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си, за 30-45 минути.
Загрейте фурната до 200С. Печете хляба за 25 минути или докато звучи кухо, когато почукате леко. Обърнете върху решетка и оставете да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ