Регистрация

Кафяв хляб на пара

Автор:
любомира
|
Дата:
07 Dec
|
Видяна:
937
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

1 ч универсално брашно

1 ч царевично брашно

2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

2 ч мътеница

2/3 ч меласа

1 ч стафиди

 

Смесете брашната, царевичното брашно, бакпулвера и солта. Добавете мътеницата и меласата. Смесете до гладкост. Добавете стафидите и се разбърква много добре. Изсипете в подготвения съд. Покрийте плътно с алуминиево фолио. Сложете съда в по-голям съд, който напълнете с гореща вода, така че да стигне до половината на стените. Покрийте с капак. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, в продължение на 3 часа. Доливайте вода на всеки кръгъл час. Когато е готово, изключете огъня. Обърнете хляба.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта