Регистрация

Картофен хляб

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
748
Оцени рецептата

2 ч.л. активна суха мая

1/4 ч топла вода

6 ч пълнозърнесто пшенично брашно

2 ч.л. сол

1 яйце

1 ч картофено пюре

1 ч гореща вода

2 с.л. мед

2 с.л. олио

1/4 ч.л. сода за хляб

1 ч кисело мляко или мътеница

 

Разтворете маята в топла вода. Комбинирайте брашното и солта и направете кладенче в центъра на сместа. Смесете яйцето, пюрето от картофи, горещата вода, меда и маслото. Смесете содата за хляб и киселото мляко или мътеницата; добавете в сместа с яйце. Изсипете сместа в кладенчето в брашното и солта и смесете добре. Обърнете върху набрашнена повърхност и омесете 10 пъти. Покрийте и оставете да втаса за 1 1/2 до 2 часа. Оставете да престои 10 минути. Оформете на хляб и оставете да втаса, докато почти удвои обема си, около 45 минути. Пече се на 180 градуса в продължение на 1 час.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта