Италиански питки със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч мляко
2 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
2 пакета суха мая
2 ч топла вода
8 ч брашно
1 ч настъргано сирене Проволоне
2 с.л. масло, разтопено
2 скилидки чесън, счукан
4 с.л. настърган пармезан
Смесете млякото, захарта и солта в малка тенджера и се загрява леко. Разтворете маята в голяма купа. Когато се разпени, прибавете млечната смес. Добавят се около 5 чаши брашно и Проволонето и разбъркайте, за да се смесят добре. Добавя достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност. Намажете голяма купа и поставете тестото в нея, като обърнете, така че да се намаже и отгоре. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Смесете разтопеното масло със счукания чесън и намажете сместа две кръгли тави. Притиснете тестото надолу и омесете 1 минута, след което разделете тестото наполовина. Нарежете всяка на 7 парчета. Подредете по ръба на една от намазаните тави за печене 6 парчета и поставете останалото парче в центъра. Напълнете и другата тава. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 45 минути. Намажете с вода и поръсете с пармезан. Пече се на 190 градуса във фурната за 45 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ