Регистрация

Италиански питки със сирене

Автор:
Силвето
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
717
Оцени рецептата

2 ч мляко

2 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сол

2 пакета суха мая

2 ч топла вода

8 ч брашно

1 ч настъргано сирене Проволоне

2 с.л. масло, разтопено

2 скилидки чесън, счукан

4 с.л. настърган пармезан

 

Смесете млякото, захарта и солта в малка тенджера и се загрява леко. Разтворете маята в голяма купа. Когато се разпени, прибавете млечната смес. Добавят се около 5 чаши брашно и Проволонето и разбъркайте, за да се смесят добре. Добавя достатъчно количество от останалото брашно до образуването на меко тесто. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност. Намажете голяма купа и поставете тестото в нея, като обърнете, така че да се намаже и отгоре. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Смесете разтопеното масло със счукания чесън и намажете сместа две кръгли тави. Притиснете тестото надолу и омесете 1 минута, след което разделете тестото наполовина. Нарежете всяка на 7 парчета. Подредете по ръба на една от намазаните тави за печене 6 парчета и поставете останалото парче в центъра. Напълнете и другата тава. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 45 минути. Намажете с вода и поръсете с пармезан. Пече се на 190 градуса във фурната за 45 минути или до златисто.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта