Регистрация

Зеленчуков хляб

Автор:
radito
|
Дата:
21 Jan
|
Видяна:
1330
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч настъргани тиквички

1 ч нарязани задушени моркови

1 ч задушени броколи

3/4 ч овесени ядки

1 филийка пълнозърнест пшеничен хляб, натрошен

3 с.л. овесени трици

85 г настърган чедар

1/2 ч доматен сос

1 яйце

1 белтък

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. градински чай

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч нарязан магданоз

6 с.л. настърган пармезан

 

1. Загрейте фурната до 190 градуса.

2. В малък тиган сгорещете зехтина и запържете леко лука, до полупрозрачност, за около 5 минути.

3. В голяма купа смесете тиквичките, морковите, броколите, овесените ядки, галетата, овесени трици и сиренето.

4. В малка купа разбийте заедно доматения сос, яйцата и белтъка, подправките и пармезана.

5. Смесете всички съставки и разбъркайте хубаво.

6. Изсипете в тава за хляб, леко намазана с олио.

7. Пече се в продължение на 30 до 35 минути или докато леко покафенее. Оставете да престои 15 минути преди да нарежете.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта