Заешко задушено с кнедли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 средно голям заек, нaрязан на порции
2 глави лук, нарязан на кубчета
2 дафинови листа
3/4 ч.л. смлян черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. сушен естрагон
1 ч.л. сушена мащерка
4 големи моркова, обелени и разполовени
4 средно големи картофа, обелени, нарязани
1 ч брашно
1/2 ч лой (много студена), смляна
Сол и черен пипер на вкус
1/4 ч прясно нарязан магданоз
2 ч.л. бакпулвер
студена вода
Избършете парчетата месо и поставете в голям съд с капак. Добавете лука, дафиновия лист, черния пипер, солта, мащерката и естрагона; покрийте с вода; сложете капака и гответе на умерен огън за 1 1/2 часа. Когато заври, повдигнете леко капака. Не оставяйте да заври на силен огън. Добавете морковите и картофите. Увеличете огъня леко. Върнете капака отново. Смесете брашното, лойта, солта и черния пипер, магданоза и бакпулвера в купа и разбъркайте. Добавете достатъчно студена вода, само колкото да се образува меко тесто. Не месете тестото. Разделете на 6-8 малки порции и ги пуснете в леко врящата течност от готвенето. Върнете капака и гответе 20 мин. на умерен огън, без да сваляте капака. Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите кнедлите и парчетата месо; дръжте на топло, докато леко сгъстите останалата течност ако е необходимо - или чрез добавяне на малко брашно и вода, или като оставите непокрито в продължение на няколко минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ