Регистрация

Заешко задушено с кнедли

Автор:
Юлия
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

1 средно голям заек, нaрязан на порции

2 глави лук, нарязан на кубчета

2 дафинови листа

3/4 ч.л. смлян черен пипер

1 ч.л. сол

1 ч.л. сушен естрагон

1 ч.л. сушена мащерка

4 големи моркова, обелени и разполовени

4 средно големи картофа, обелени, нарязани

1 ч брашно

1/2 ч лой (много студена), смляна

Сол и черен пипер на вкус

1/4 ч прясно нарязан магданоз

2 ч.л. бакпулвер

студена вода

 

Избършете парчетата месо и поставете в голям съд с капак. Добавете лука, дафиновия лист, черния пипер, солта, мащерката и естрагона; покрийте с вода; сложете капака и гответе на умерен огън за 1 1/2 часа. Когато заври, повдигнете леко капака. Не оставяйте да заври на силен огън. Добавете морковите и картофите. Увеличете огъня леко. Върнете капака отново. Смесете брашното, лойта, солта и черния пипер, магданоза и бакпулвера в купа и разбъркайте. Добавете достатъчно студена вода, само колкото да се образува меко тесто. Не месете тестото. Разделете на 6-8 малки порции и ги пуснете в леко врящата течност от готвенето. Върнете капака и гответе 20 мин. на умерен огън, без да сваляте капака. Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите кнедлите и парчетата месо; дръжте на топло, докато леко сгъстите останалата течност ако е необходимо - или чрез добавяне на малко брашно и вода, или като оставите непокрито в продължение на няколко минути.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта