Заешки рулца с градински чай и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голям заек, (около 1,5 г)
Сол
Пипер
1 стрък магданоз, нарязан ситно
1 стрък розмарин, нарязан ситно
113 г шунка, нарязана на тънки ленти (12 парчета)
12 листа градински чай
6 малки италиански наденички
1/2 ч зехтин
Обезкостете заека внимателно, като се опитате да запазите парчетата месо колкото се може по-големи. Избършете заешкото месо с влажна кърпа. Нарежете го на 12 еднакво големи парчета и леко ги начукайте и подправете със сол, черен пипер и малко ситно нарязан магданоз и розмарин. Поставете парче шунка върху всяко парче заек и навийте на здраво руло. Вземете 6 шишчета. Нанижете едно рулце заек, един лист градински чай, 1 наденичка, друго руло заек и още един лист градински чай на всеки шиш. Намажете шишчетата със зехтин и изпечете на скара (грил), върху въглени, ако е възможно, или върху решетка, поставена възможно най-близо до източника на топлина. Иначе шишчетата могат да се изпекат и на фурна на 180 градуса за един час. Обръщайте шишчетата от време на време, като всеки път намазвате със зехтин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ