Регистрация

Заешки рулца с градински чай и шунка

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
23 Mar
|
Видяна:
901
Оцени рецептата

1 голям заек, (около 1,5 г)

Сол

Пипер

1 стрък магданоз, нарязан ситно

1 стрък розмарин, нарязан ситно

113 г шунка, нарязана на тънки ленти (12 парчета)

12 листа градински чай

6 малки италиански наденички

1/2 ч зехтин

 

Обезкостете заека внимателно, като се опитате да запазите парчетата месо колкото се може по-големи. Избършете заешкото месо с влажна кърпа. Нарежете го на 12 еднакво големи парчета и леко ги начукайте и подправете със сол, черен пипер и малко ситно нарязан магданоз и розмарин. Поставете парче шунка върху всяко парче заек и навийте на здраво руло. Вземете 6 шишчета. Нанижете едно рулце заек, един лист градински чай, 1 наденичка, друго руло заек и още един лист градински чай на всеки шиш. Намажете шишчетата със зехтин и изпечете на скара (грил), върху въглени, ако е възможно, или върху решетка, поставена възможно най-близо до източника на топлина. Иначе шишчетата могат да се изпекат и на фурна на 180 градуса за един час. Обръщайте шишчетата от време на време, като всеки път намазвате със зехтин.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта