Етиопска питка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. активна суха мая
1/4 ч топла вода
2 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. смлян кардамон
1/2 ч.л. бял пипер
1 ч.л. смлян сминдух
2 ч.л. сол
1/3 ч зехтин
1 1/4 ч хладка вода
5 ч брашно
1 с.л. лют червен пипер
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. смлян джинджифил
1 щипка смлян карамфил
1/8 ч.л. канела
Разтворете маята в топла вода за около 10 минути. Добавете кориандъра, канелата, белия пипер, сминдуха, солта, олиото и хладката вода и разбъркайте добре. Бавно добавете брашното, докато се оформи тесто. На набрашнена дъска, омесете тестото за 10 минути или докато е гладко и се оформят малки мехурчета. Заделете едно парче от 2-3 см тесто. С набрашнени ръце разпределете тестото в кръгла ненамазана тава. Направете прорези с остър нож като спиците на колело. Поставете запазената топка тестото в центъра. Покрийте и оставете да втаса за един час. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Смесете съставките за топинга в купа. Докато хлябът е все още топъл, го намажете с топинга.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ