Регистрация

Етиопска питка

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

1 с.л. активна суха мая

1/4 ч топла вода

2 ч.л. смлян кориандър

1 ч.л. смлян кардамон

1/2 ч.л. бял пипер

1 ч.л. смлян сминдух

2 ч.л. сол

1/3 ч зехтин

1 1/4 ч хладка вода

5 ч брашно

1 с.л. лют червен пипер

2 с.л. зехтин

1/4 ч.л. смлян джинджифил

1 щипка смлян карамфил

1/8 ч.л. канела

 

Разтворете маята в топла вода за около 10 минути. Добавете кориандъра, канелата, белия пипер, сминдуха, солта, олиото и хладката вода и разбъркайте добре. Бавно добавете брашното, докато се оформи тесто. На набрашнена дъска, омесете тестото за 10 минути или докато е гладко и се оформят малки мехурчета. Заделете едно парче от 2-3 см тесто. С набрашнени ръце разпределете тестото в кръгла ненамазана тава. Направете прорези с остър нож като спиците на колело. Поставете запазената топка тестото в центъра. Покрийте и оставете да втаса за един час. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до златисто кафяво. Смесете съставките за топинга в купа. Докато хлябът е все още топъл, го намажете с топинга.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта