Еленско месо в бирен чили сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг ситно нарязано еленско месо
1 средно голяма глава лук
4 скилидки чесън
сол на вкус
1/4 ч (или повече) чили на прах
2 с.л. зехтин
1 с.л. кимион
1 кутийка бира
1/2 ч вода или бульон от говеждо месо
1 с.л. риган
2 с.л. царевично брашно, разтворено в около 1/4 ч вода
1 ч.л. кориандър
Запържете месото в зехтин докато почти покафенее. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете чилито на прах, кориандъра и кимиона и гответе, като се разбърква, в продължение на 4 - 5 минути. Добавете бирата и водата/бульона и оставете да къкри, като се разбърква често, докато месото омекне. (Около 45 минути - 1 час.) Когато месото омекне, прибавете царевичното брашно, разтворено във вода или бульон. Оставете на слаб огън, като се разбърква често още около 30 минути. Оставете чилито да се охлади и да престои в продължение на най-малко 6 часа преди да стоплите отново и да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ