Регистрация

Еленско месо в бирен чили сос

Автор:
пеева
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
1025
Оцени рецептата

1,3 кг ситно нарязано еленско месо

1 средно голяма глава лук

4 скилидки чесън

сол на вкус

1/4 ч (или повече) чили на прах

2 с.л. зехтин

1 с.л. кимион

1 кутийка бира

1/2 ч вода или бульон от говеждо месо

1 с.л. риган

2 с.л. царевично брашно, разтворено в около 1/4 ч вода

1 ч.л. кориандър

 

Запържете месото в зехтин докато почти покафенее. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато лукът омекне, но без да покафенява. Добавете чилито на прах, кориандъра и кимиона и гответе, като се разбърква, в продължение на 4 - 5 минути. Добавете бирата и водата/бульона и оставете да къкри, като се разбърква често, докато месото омекне. (Около 45 минути - 1 час.) Когато месото омекне, прибавете царевичното брашно, разтворено във вода или бульон. Оставете на слаб огън, като се разбърква често още около 30 минути. Оставете чилито да се охлади и да престои в продължение на най-малко 6 часа преди да стоплите отново и да поднесете.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта