Регистрация

Еленско в доматен сос

Автор:
Жана
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
1297
Оцени рецептата

2,2 кг еленско месо – нарязано на парчета с дебелина около 1 см

1 чаша брашно

1 чаша олио

3 чаши лук - нарязан

1 1/2 чаши зелен лук - нарязан

1 1/2 чаши целина - нарязана

1 1/2 чаши зелен чушки - нарязани

2 дафинови листа

1 чаша червено вино

2 консерви телешки бульон

425 г намачкани домати

425 г доматено пюре

425 г консерва нарязани на кубчета домати с люти чушки

2 супени лъжици бял пипер

1 1/2 чаени лъжички черен пипер

1/2 чаена лъжичка лют червен пипер

3 чаени лъжички сол

1/2 чаена лъжичка мащерка

1/2 чаена лъжичка босилек

3 супени лъжици сос Уорчестър

 

Върху добре намазана скара, изпечете месото от двете страни, нарежете на хапки с желаната големина и оставете настрана. В тенджера, смесете олиото и брашното. Разбърква се непрекъснато на умерено- силен огън, докато стане с богат кафяв цвят, колкото по-тъмен, толкова по-добре. Веднага след като запръжката е готова, добавете лука и продължете да разбърквате 1 - 2 минути. Добавете останалите зеленчуци, като се разбърква колкото е необходимо, докато лукът стане прозрачен. Бавно добавете бульона към сместа, като се разбърква старателно. Ако добавяте твърде бързо, запръжката ще се пресече. Когато сместа се хомогенизира, добавете доматите и оставете да къкри за 10 минути. Добавете виното и месото, включително всички сокове, отделили се след печене. Покрийте тенджерата и оставете да къкри, докато месото леко омекне, (1-2 часа), като периодично се разбърква. Добавете подправките и оставете да къкри още 20 минути.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта