Еленско в доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,2 кг еленско месо – нарязано на парчета с дебелина около 1 см
1 чаша брашно
1 чаша олио
3 чаши лук - нарязан
1 1/2 чаши зелен лук - нарязан
1 1/2 чаши целина - нарязана
1 1/2 чаши зелен чушки - нарязани
2 дафинови листа
1 чаша червено вино
2 консерви телешки бульон
425 г намачкани домати
425 г доматено пюре
425 г консерва нарязани на кубчета домати с люти чушки
2 супени лъжици бял пипер
1 1/2 чаени лъжички черен пипер
1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
3 чаени лъжички сол
1/2 чаена лъжичка мащерка
1/2 чаена лъжичка босилек
3 супени лъжици сос Уорчестър
Върху добре намазана скара, изпечете месото от двете страни, нарежете на хапки с желаната големина и оставете настрана. В тенджера, смесете олиото и брашното. Разбърква се непрекъснато на умерено- силен огън, докато стане с богат кафяв цвят, колкото по-тъмен, толкова по-добре. Веднага след като запръжката е готова, добавете лука и продължете да разбърквате 1 - 2 минути. Добавете останалите зеленчуци, като се разбърква колкото е необходимо, докато лукът стане прозрачен. Бавно добавете бульона към сместа, като се разбърква старателно. Ако добавяте твърде бързо, запръжката ще се пресече. Когато сместа се хомогенизира, добавете доматите и оставете да къкри за 10 минути. Добавете виното и месото, включително всички сокове, отделили се след печене. Покрийте тенджерата и оставете да къкри, докато месото леко омекне, (1-2 часа), като периодично се разбърква. Добавете подправките и оставете да къкри още 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ