Регистрация

Еленско в джин

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
1086
Оцени рецептата

Парче еленско месо

Ленти бекон

За маринатата:

1 глава лук, нарязан

6 зърна черен пипер

2 скилидки чесън, счукан

1 среден пащърнак, нарязан на кубчета

2 стръка целина; нарязани

1 ч ябълков оцет

1 ч телешки бульон

1 ч джин

 

Комбинирайте всички съставки за маринатата с изключение на джина. Оставете да заври и оставете да къкри около 5 минути, свалете от огъня, добавете джина и охладете. Сложете месото в маринатата, така че да се покрие. Оставете в хладилника за 48 часа или повече. Извадете от маринатата и сложете в голяма тава и покрийте с бекон. Печете покрито в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути на килограм месо. Извадете бекона през последните 30 минути на готвене и намажете печеното с прецедената марината и соковете от тавата. Извадете месото и оставете за 5-10 минути преди да нарежете. С малко масло и брашно, направете сос от течността в тавата.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта