Еленско в джин
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Парче еленско месо
Ленти бекон
За маринатата:
1 глава лук, нарязан
6 зърна черен пипер
2 скилидки чесън, счукан
1 среден пащърнак, нарязан на кубчета
2 стръка целина; нарязани
1 ч ябълков оцет
1 ч телешки бульон
1 ч джин
Комбинирайте всички съставки за маринатата с изключение на джина. Оставете да заври и оставете да къкри около 5 минути, свалете от огъня, добавете джина и охладете. Сложете месото в маринатата, така че да се покрие. Оставете в хладилника за 48 часа или повече. Извадете от маринатата и сложете в голяма тава и покрийте с бекон. Печете покрито в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 15 минути на килограм месо. Извадете бекона през последните 30 минути на готвене и намажете печеното с прецедената марината и соковете от тавата. Извадете месото и оставете за 5-10 минути преди да нарежете. С малко масло и брашно, направете сос от течността в тавата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ