Регистрация

Еленски джолан с домати, маслини и билки

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
1122
Оцени рецептата

16 еленски джолана

Брашно за овалване

Сол

Прясно смлян черен пипер

3 с.л. зехтин

4 ч лук, наситнен

4 с.л. чесън - нарязан

2 ч целина, нарязана на кубчета

2 ч моркови, нарязани на кубчета

3 ч домати, нарязани на кубчета

5 ч бульон от еленско месо или пиле

2 1/2 ч червено сухо вино

2/3 ч черни маслини - цели

2 с.л. семена див копър

1 с.л. пресен риган, наситнен

1 ч.л. сушен риган

1 1/2 ч прясна мащерка, нарязана

1 ч.л. сушена мащерка

1 с.л. люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета

1/2 ч.л. едросмлян червен пипер

Загрейте фурната до 180ºС.

Оваляйте джоланите в брашно, като изтръскате излишното. Поръсете със сол и пипер. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете месото от всички страни. Извадете джоланите, избършете съда и сложете останалия зехтин, заедно с лука, чесъна, целината и морковите. Сотирайте, докато леко покафенее. Добавете доматите, бульона, виното, маслините и подправките. Върнете джоланите в съда, като ги покриете с част от зеленчуковата смес. Покрийте съда и печете във фурната в продължение на 2 часа. Свалете капака и печете още 30 мин. или до омекване на месото. Извадете месото и оставете настрана. Прецедете течността и заделете зеленчуците. Отстранете мазнината от течността и сложете течността в тенджера. Варете докато се редуцира. Сложете месото и зеленчуците в соса и сгорещете. Поръсете със сол и пипер.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта