Еленски джолан с домати, маслини и билки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 еленски джолана
Брашно за овалване
Сол
Прясно смлян черен пипер
3 с.л. зехтин
4 ч лук, наситнен
4 с.л. чесън - нарязан
2 ч целина, нарязана на кубчета
2 ч моркови, нарязани на кубчета
3 ч домати, нарязани на кубчета
5 ч бульон от еленско месо или пиле
2 1/2 ч червено сухо вино
2/3 ч черни маслини - цели
2 с.л. семена див копър
1 с.л. пресен риган, наситнен
1 ч.л. сушен риган
1 1/2 ч прясна мащерка, нарязана
1 ч.л. сушена мащерка
1 с.л. люто чушле, без семената и ситно нарязано на кубчета
1/2 ч.л. едросмлян червен пипер
Загрейте фурната до 180ºС.
Оваляйте джоланите в брашно, като изтръскате излишното. Поръсете със сол и пипер. Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете месото от всички страни. Извадете джоланите, избършете съда и сложете останалия зехтин, заедно с лука, чесъна, целината и морковите. Сотирайте, докато леко покафенее. Добавете доматите, бульона, виното, маслините и подправките. Върнете джоланите в съда, като ги покриете с част от зеленчуковата смес. Покрийте съда и печете във фурната в продължение на 2 часа. Свалете капака и печете още 30 мин. или до омекване на месото. Извадете месото и оставете настрана. Прецедете течността и заделете зеленчуците. Отстранете мазнината от течността и сложете течността в тенджера. Варете докато се редуцира. Сложете месото и зеленчуците в соса и сгорещете. Поръсете със сол и пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ