Регистрация

Гърди от фазан с канелен мармалад

Автор:
любомира
|
Дата:
30 Sep
|
Видяна:
920
Оцени рецептата

4 гърди от фазан без кожа и кости

2 с.л. масло

4 с.л. брашно

1/4 ч.л. канела

1/2 ч портокалов сок

2 с.л. портокалов мармалад

4 ч.л. разтворим пилешки бульон

1 с.л. портокалов ликьор

1/2 ч грозде, зелено, без семена

1 портокал, обелен и нарязани на парчета

1/4 ч бланширани бадеми

 

Постелете квадратна тавичка с алуминиево фолио. Измийте месото и го подсушете. Сложете в в подготвения съд за печене. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете брашното и канелата. Гответе до гладкост. При разбъркване се добавят портокаловият сок, мармаладът и бульонът. Гответе до сгъстяване, като разбърквате непрекъснато. Добавете ликьора. Полейте месото със соса. Затворете плътно с фолиото. Печете на 160 градуса, до омекване на месото. Поръсете с гроздето и портокала. Пече се в продължение на 5 минути непокрито. Поръсете с бадемите. Сервирайте веднага върху горещ ориз.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта