Регистрация

Гъмбо с див заек и стриди

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
1004
Оцени рецептата

1 заек, нарязан на порции

1/2 ч зехтин

1/2 ч брашно

3 глави лук, нарязан

1 чушка, нарязана

1/2 ч целина, нарязана

2/3 ч лук шалот, нарязан

1/3 ч магданоз, нарязан

450 г стриди

Сол и пипер (на вкус)

Сос табаско на вкус

 

Направете запръжка с маслото и брашното. Гответе бавно на слаб огън, докато стане тъмно кафяво, като се разбърква от време на време. Добавете лука, чушката и целината; гответе, докато поомекнат. Добавете подправките и 3 литра гореща вода, след това се добавя овкусеният заек и се готви в покрита тенджера на слаб огън в продължение на 2 часа или докато месото омекне. Добавете стридите, лука шалот и магданоза. Гответе на слаб огън, докато краищата на стридите започнат да се свиват. Поднесете с ориз.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта