Регистрация

Бруклински гевреци

Автор:
Наталия
|
Дата:
13 Oct
|
Видяна:
964
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1/2 ч пшеничен глутен

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч топла вода

1 пакет активна суха мая

1 ч гореща вода

1 с.л. екстракт от ечемичен малц, течен

1/2 ч брашно

3 с.л. екстракт от ечемичен малц

 

В голяма купа смесете първите три съставки. Сложете маята в малка купа с 1/4 ч вода и оставете да омекне. Разтворете малцовия екстракт в 1 чаша гореща вода. Оставете сместа да се охлади. Направете кладенче в центъра на сместа с брашното. Изсипете в кладенчето в следния ред: Омекотена смес с мая, малцовата вода. Разбъркайте до гладкост. Разбийте това тесто енергично, за да се развие глутенът. За да направите много твърдо тесто, постепенно добавете брашното. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 10 минути. Разделете на 12 равни части. Оформете всяко на топка. Покрийте с кърпа, докато работите. Сложете една по една топките тесто върху леко набрашнена повърхност. Притиснете леко. Пробийте дупка в средата с пръст. С помощта на двете си ръце, оформете гевречета. Поставете ги в незалепваща тавичка. Покрийте и оставете да втаса за около 15 - 20 мин. Не е необходимо да втасват докато увеличат обема си двойно. Междувременно кипнете водата. В голяма тенджера, сгорещете водата до кипене. Прибавете малцовия ечемик. Изчакайте да заври. Намалете огъня и поддържайте сместа да къкри. Загрейте фурната до 230 градуса. Едно по едно, плъзнете втасалите гевреци в кипящата вода. Изчакайте да излязат на повърхността. След около 30 сек. обърнете. Общо се варят 1 мин. Извадете и сложете в незалепваща тавичка за печене. Намажете гевреците със смес от 1 яйце и 1 с.л. вода. По желание се поръсва с едра сол или маково семе. Печете на 230С в продължение на 10 - 12 минути или докато покафенеят. Охлаждат се леко. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта