Бруклински гевреци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч брашно
1/2 ч пшеничен глутен
1 1/2 ч.л. сол
1/4 ч топла вода
1 пакет активна суха мая
1 ч гореща вода
1 с.л. екстракт от ечемичен малц, течен
1/2 ч брашно
3 с.л. екстракт от ечемичен малц
В голяма купа смесете първите три съставки. Сложете маята в малка купа с 1/4 ч вода и оставете да омекне. Разтворете малцовия екстракт в 1 чаша гореща вода. Оставете сместа да се охлади. Направете кладенче в центъра на сместа с брашното. Изсипете в кладенчето в следния ред: Омекотена смес с мая, малцовата вода. Разбъркайте до гладкост. Разбийте това тесто енергично, за да се развие глутенът. За да направите много твърдо тесто, постепенно добавете брашното. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 10 минути. Разделете на 12 равни части. Оформете всяко на топка. Покрийте с кърпа, докато работите. Сложете една по една топките тесто върху леко набрашнена повърхност. Притиснете леко. Пробийте дупка в средата с пръст. С помощта на двете си ръце, оформете гевречета. Поставете ги в незалепваща тавичка. Покрийте и оставете да втаса за около 15 - 20 мин. Не е необходимо да втасват докато увеличат обема си двойно. Междувременно кипнете водата. В голяма тенджера, сгорещете водата до кипене. Прибавете малцовия ечемик. Изчакайте да заври. Намалете огъня и поддържайте сместа да къкри. Загрейте фурната до 230 градуса. Едно по едно, плъзнете втасалите гевреци в кипящата вода. Изчакайте да излязат на повърхността. След около 30 сек. обърнете. Общо се варят 1 мин. Извадете и сложете в незалепваща тавичка за печене. Намажете гевреците със смес от 1 яйце и 1 с.л. вода. По желание се поръсва с едра сол или маково семе. Печете на 230С в продължение на 10 - 12 минути или докато покафенеят. Охлаждат се леко. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ