Регистрация

Берлински сладък хляб

Автор:
Savatova
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
699
Оцени рецептата

2 яйца

2 с.л. топла вода

255 г захар

70 г конфитюр от ябълки

1/2 ч ром

1 щипка смлян бахар

3 ч.л. канела

70 г настърган шоколад

255 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

130 г цели бадеми или лешници

35 г захаросана лимонова кора, нарязана на кубчета

 

1. Разбийте яйцата и водата на пяна, след това добавете захарта, малко по време. Продължете да биете, докато сместа се сгъсти.

2. Смесете и пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги при яйцата и разбъркайте добре, а след това постепенно се добавят ябълковият конфитюр, ароматите, подправките, ядките и захаросаните кори.

3. Разпределете сместа в тава до слой с дебелина около 0,5 см. Загрейте фурната до 190С за 5 минути. Пече се в умерена фурна за около 15-20 минути.

4. Направете глазура със 100 г пудра захар и 1-2 с.л. гореща вода или мляко. Глазирайте докато е още топло и нарежете на филийки.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта