Берлински сладък хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 яйца
2 с.л. топла вода
255 г захар
70 г конфитюр от ябълки
1/2 ч ром
1 щипка смлян бахар
3 ч.л. канела
70 г настърган шоколад
255 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
130 г цели бадеми или лешници
35 г захаросана лимонова кора, нарязана на кубчета
1. Разбийте яйцата и водата на пяна, след това добавете захарта, малко по време. Продължете да биете, докато сместа се сгъсти.
2. Смесете и пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ги при яйцата и разбъркайте добре, а след това постепенно се добавят ябълковият конфитюр, ароматите, подправките, ядките и захаросаните кори.
3. Разпределете сместа в тава до слой с дебелина около 0,5 см. Загрейте фурната до 190С за 5 минути. Пече се в умерена фурна за около 15-20 минути.
4. Направете глазура със 100 г пудра захар и 1-2 с.л. гореща вода или мляко. Глазирайте докато е още топло и нарежете на филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ