Регистрация

Бананово-шоколадов хляб

Автор:
marto
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
591
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 ч.л. сол

2 ч.л. активна суха мая

1/2 ч мляко

1 с.л. масло или маргарин

1/4 ч яйчен заместител

1/2 ч банани, намачкани на пюре

1/3 ч полусладък шоколад, натрошен

 

В голяма купа смесете добре 1 чаша брашно, солта и маята. Комбинирайте млякото и маслото или маргарина в тенджера. Загрява се на слаб огън, докато се стопли (50-60 градуса С). Постепенно добавете сместа при сухите съставки и смесете. Добавете яйчения заместител, пюрето от банани, шоколада и една чаша брашно. Разбърква се добре. Добавя се достатъчно брашно, докато се получи твърдо тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 5 - 8 минути. Сложете в намазнена купа и обърнете, така че да се покрие хубаво с мазнина. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато удвои обема си - около 1 1/2 часа. Омесете отново. Покрийте и оставете да втаса за около 45 мин. Оформете на хляб и се поставя в намазана тава. Покрийте и оставете да втаса на топло място, докато тестото запълни тавата - около 30 минути. Загрейте фурната до 190С. Пече се в продължение на 30 до 35 минути или звучи кухо при почукване. Незабавно извадете от тавата и се охлажда върху решетка.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта