Регистрация

Багета с шунка и пармезан

Автор:
marto
|
Дата:
31 Dec
|
Видяна:
744
Оцени рецептата

1 1/2 с.л. активна суха мая

1 1/2 ч топла вода

1 с.л. мед

4 ч брашно

1/2 ч.л. сол (по желание)

4 с.л. зехтин

1 1 /2 кубчета шунка или свинско месо

1/2 ч прясно настърган пармезан

2 ч.л. нарязан пресен розмарин или 1 ч.л. сушен, натрошен

2 ч.л. нарязан прясна мащерка или 1 ч.л. сушена, натрошена

2 ч.л. нарязани пресни градински чай или 1 ч.л. сушен, натрошен

 

1. Поставете маята в голяма купа. Добавете топлата вода и меда и се оставя настрана на топло място за около 10 минути или докато маята се разтвори и започне да се пени. Постепенно пресейте брашното и солта в сместа с маята, като се бърка непрекъснато, докато тестото започне да се отдръпва от стените на купата.

2. Поръсете малко брашно върху работната повърхност и леко омесете тестото за няколко минути. Нарежете тестото на половинки и разточете едната половина на правоъгълник. Намажете тестото с 1 1/2 супени лъжици зехтин. Разпръснете половината шунката по повърхността, като се натиска леко в тестото. Поръсете половината от сиренето отгоре и разпръснете половината от билките и щедро количество прясно смлян черен пипер над тестото. С ръцете си, леко навийте тестото надлъжно, във формата на дълга пура. Леко запечатайте краищата на тестото. Поставя се в добре намазана тава за хляб и се покрива с чиста кърпа.

3. Загрейте фурната до 225 градуса.

4. Направете втория хляб. Поставете двата хляба на сухо топло място и оставете да престоят, покрити, в продължение на 15 минути.

5. Точно преди печене, леко намажете хляба с останалата 1 супена лъжица зехтин. Поставете в средата на горещата фурна и печете 20 - 25 минути или докато хлябът има златисто кафява коричка.





Виж още от категория "Хляб"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта