Багета с шунка и пармезан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 с.л. активна суха мая
1 1/2 ч топла вода
1 с.л. мед
4 ч брашно
1/2 ч.л. сол (по желание)
4 с.л. зехтин
1 1 /2 кубчета шунка или свинско месо
1/2 ч прясно настърган пармезан
2 ч.л. нарязан пресен розмарин или 1 ч.л. сушен, натрошен
2 ч.л. нарязан прясна мащерка или 1 ч.л. сушена, натрошена
2 ч.л. нарязани пресни градински чай или 1 ч.л. сушен, натрошен
1. Поставете маята в голяма купа. Добавете топлата вода и меда и се оставя настрана на топло място за около 10 минути или докато маята се разтвори и започне да се пени. Постепенно пресейте брашното и солта в сместа с маята, като се бърка непрекъснато, докато тестото започне да се отдръпва от стените на купата.
2. Поръсете малко брашно върху работната повърхност и леко омесете тестото за няколко минути. Нарежете тестото на половинки и разточете едната половина на правоъгълник. Намажете тестото с 1 1/2 супени лъжици зехтин. Разпръснете половината шунката по повърхността, като се натиска леко в тестото. Поръсете половината от сиренето отгоре и разпръснете половината от билките и щедро количество прясно смлян черен пипер над тестото. С ръцете си, леко навийте тестото надлъжно, във формата на дълга пура. Леко запечатайте краищата на тестото. Поставя се в добре намазана тава за хляб и се покрива с чиста кърпа.
3. Загрейте фурната до 225 градуса.
4. Направете втория хляб. Поставете двата хляба на сухо топло място и оставете да престоят, покрити, в продължение на 15 минути.
5. Точно преди печене, леко намажете хляба с останалата 1 супена лъжица зехтин. Поставете в средата на горещата фурна и печете 20 - 25 минути или докато хлябът има златисто кафява коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ