Хляб с мед и морска сол
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
4 1/2 ч многозърнесто брашно
2 с.л. морска сол (по желание)
2 пакет суха мая
3 ч топла вода
1/2 ч мед
2 с.л. нерафинирано зеленчуково олио
2 с.л. ябълков оцет (по желание)
5 ч брашно
Смесете първите 3 съставки. Комбинирайте течностите и се добавят към сухата смес. Разбийте на крем. Покрийте и поставете на топло място за 15 минути. Постепенно добавете обикновеното брашно, докато стане прекалено гъсто, за да се разбърква. Обърнете тестото върху набрашнена повърхност и омесете с още брашно, докато тестото стане малко по-лепкаво. Омесете за около 5 минути. Сложете в намазана с олио купа и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си. Оформете два хляба. Поставят се в намаслена тава за хляб и се оставят да втасват на топло място, докато удвоят обема си. Печете на 180С в продължение на 45 минути или до златисто кафяво. Оставете да се поохлади. Извадете от съда и оставете да се охлади.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ