Питки с домати и босилек
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1/2 ч топла вода
1/4 ч зехтин
1/4 ч винен оцет
1 яйце
1 ч.л. сол
3 ч брашно
900 г едро настъргано сирене
2 големи домата, нарязани
1/4 ч наситнен пресен босилек
Червен пипер
Смесете водата, зехтина, оцета, яйцето и солта в голяма купа. Постепенно добавете достатъчно брашно, така че тестото да се отдели от стените на купата. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, за около 10 минути. Оформете тестото на топка. Намаслете купа. Сложете тестото и обърнете, за да се покрие с мазнина. Покрива се с влажна кърпа и се оставя да престои на топло за 30 минути. Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло тавички за печене. Смесете сиренето, доматите и босилека в купа. Разделете тестото на 8 парчета. Оформете всяко на гладка топка. Разточете всяка върху леко набрашнена повърхност до желаната дебелина. Изсипете част от сместа със сиренето в центъра на всеки кръг. Сгънете едната страна върху пълнежа; натиснете краищата да се запечатат. Подредете полумесеците в предварително подготвените тавички. Поръсете с червен пипер. Пече се, докато сиренето се разтопи, а тестото е златисто кафяво, около 40 минути. Поднася се горещо.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ