Регистрация

Еленски език

Автор:
любомира
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
667
Оцени рецептата

1 еленски език, около 900 г

1 малка глава лук, ситно нарязан

4 зърна карамфил

2 малки дафинови листа

1 с.л. сол

1/2 ч.л. червен пипер

1 парче лимон

 

Почистете езика старателно и изплакнете. Поставете в голяма тенджера и покрийте с вряща вода. Добавете всички съставки, покрийте и оставете да къкри бавно (без да се вари) за 3-4 часа или докато омекне. Оставя се да изстине в бульона. Отцедете и отстранете кожата и мазнината. Поднася се горещо с винен сос или нарязано студено с лют сос. Сервирайте с картофено пюре с масло, цвекло и зелена салата.





Виж още от категория "Дивеч"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта