Регистрация

Ябълкови палачинки със сайдер сироп

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
11 Sep
|
Видяна:
739
Оцени рецептата

1 яйце

1 ч готов микс за палачинки

2/3 ч мляко

2 с.л. зехтин

1/2 ч.л. канела

1/2 ч настъргана ябълка

250 г свинска кайма, запържена и отцедена

За сиропа:

1/2 ч захар

1 с.л. царевично нишесте

1/8 ч.л. подправка за тиквен пай

1 ч ябълков сок

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. маргарин или масло

 

Загрейте тигана до 190ºС.

В купа разбийте яйцата на висока скорост, докато се сгъстят (5 минути). Леко изсипете сместа за пакачинки в мерителна чашка; изравнете. Прибавете я при яйцата, заедно с млякото, мазнината и канелата. Добавете ябълките и каймата. Намажете леко с олио тигана преди да изпържите всяка палачинка. Сложете 1/4 от сместа в сгорещения тиган. Пържете около 2 мин. от всяка страна. Сервирайте с горещ сайдер сироп.

За сиропа: В тенджера, смесете захарта, царевичното нишесте и подправката за тиквен пай. Прибавете ябълковия сайдер и лимоновия сок. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Махнете от огъня и добавете маргарина.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта