Регистрация

Спаначени рулца

Автор:
gabi
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
1326
Оцени рецептата

За пълнежа:

2 с.л. масло или олио

450 г замразен нарязан спанак, размразен

3 стръка зелен лук, нарязан на филийки

3 с.л. фино нарязан пресен магданоз

2 с.л. фино нарязан пресен копър

225 г сирене фета, натрошено

3 яйца, леко разбити

Сол и пипер (на вкус)

За тестото:

450 г кори за баница

225 г масло, разтопено

 

Запържете зеления лук до омекване в зехтин или масло. Междувременно изцедете спанака, като го изстискате на ръка и го нарежете. Смесете зеления лук със спанака и останалите съставки за пълнежа в купа. Смесете добре и оставете настрана. Сложете корите една върху друга и покрийте с восъчна хартия и влажна кърпа. Извадете една кора и оставете останалите покрити. Намажете с разтопено масло горната коран на всяка двойка. Нарежете всеки двоен лист напречно на равни ивици, около 5 см широки. Поставете една чаена лъжичка от пълнежа на 2,5 см от близкия до вас край. Сгънете кората върху плънката, така че долният ръб покрие левия край и да образуват прав ъгъл. Продължете да сгъвате под прав ъгъл, така че да се получи триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене и дръжте покрито, до момента в който всички банички са готови да се пекат. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за 20 - 25 минути или до златисто и хрупкава коричка, като обърнете веднъж.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта