Спаначени рулца
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
2 с.л. масло или олио
450 г замразен нарязан спанак, размразен
3 стръка зелен лук, нарязан на филийки
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз
2 с.л. фино нарязан пресен копър
225 г сирене фета, натрошено
3 яйца, леко разбити
Сол и пипер (на вкус)
За тестото:
450 г кори за баница
225 г масло, разтопено
Запържете зеления лук до омекване в зехтин или масло. Междувременно изцедете спанака, като го изстискате на ръка и го нарежете. Смесете зеления лук със спанака и останалите съставки за пълнежа в купа. Смесете добре и оставете настрана. Сложете корите една върху друга и покрийте с восъчна хартия и влажна кърпа. Извадете една кора и оставете останалите покрити. Намажете с разтопено масло горната коран на всяка двойка. Нарежете всеки двоен лист напречно на равни ивици, около 5 см широки. Поставете една чаена лъжичка от пълнежа на 2,5 см от близкия до вас край. Сгънете кората върху плънката, така че долният ръб покрие левия край и да образуват прав ъгъл. Продължете да сгъвате под прав ъгъл, така че да се получи триъгълна форма. Поставете в тавичка за печене и дръжте покрито, до момента в който всички банички са готови да се пекат. Пече се в умерена фурна (180 градуса) за 20 - 25 минути или до златисто и хрупкава коричка, като обърнете веднъж.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ