Регистрация

Киш за късна закуска

Автор:
bogdanova
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
1535
Оцени рецептата

1 пакет (226 г) макарони

8 филийки бекон, нарязан

2 ч настъргано американски сирене

2 ч настъргано сирене Монтерей Джак

2 ч меки кубчета хляб

1 средна глава лук, ситно нарязан

1 малка зелена чушка ситно нарязана

4 яйца, разделени

2 ч мляко

1 ч.л. сол

6 до 8 капки лют сос (по желание)

 

Сварете макароните според указанията на опаковката; отцедете. В тиган, запържете бекона и отцедете. В голяма купа смесете макароните, бекона, сиренето, кубчетата хляб, лука и зелената чушка. В средно голяма купа, разбийте жълтъците, млякото, солта и лютия сос. Добавете при макаронената смес, разбъркайте добре. В голяма купа, разбийте белтъците на сняг. Прибавете при макароните. Поставете в намазана формичка за печене на киш или тавичка с размери 23 х 33 см. Поставете плитка тавичка, с няколко сантиметра вода на дъното, на най-долния стелаж във фурната. Сложете съда с киша в средната част на фурната и печете на водна баня на 160ºС. Пече се, докато стегне и нож, поставен в центъра излиза чист, около 1 час. Оставете да престои 5 минути преди рязане. Украсете по желание. Сервира се с лютия сос. Замразете остатъците.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта