Регистрация

Баница със спанак по гръцки

Автор:
Юлия
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
1405
Оцени рецептата

1 килограм спанак

1 средно голяма глава лук, нарязан

1/2 ч зехтин

1 ч нарязан зелен лук

1/2 ч нарязан магданоз

2 ч.л. нарязан копър

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1/2 ч извара

1 ч натрошено сирене фета

1/4 ч настърган пармезан

4 яйца, леко разбити

Сол

Прясно смлян черен пипер

10 листа кори за баница

Масло, разтопено

 

Загрейте фурната до 180 C. Измийте спанака добре и отрежете по-грубите стъбла. Нарежете наедро и сложете в голям тиган. Покрийте и поставете на котлона за 7-8 минути, като разклащате тигана от време на време или обръщате спанака с вилица. Отцедете добре в гевгир, като натискате от време на време с лъжица. Леко запържете лука в зехтин в продължение на 10 минути, добавете зеления лук и се запържва за още 5 минути. Поставете отцедения спанак със смес с лук и масло в голяма купа. Добавете подправките, индийското орехче, сиренето и яйцата и се разбърква до смесване. Проверете подправките и добавете сол и черен пипер на вкус. Намажете тавичка за печене с масло и покрийте с лист кори за баница. Покрийте с още 4 кори, като мажете всяка с масло. Разстелете плънката отгоре и покрийте с останалите кори, като мажете всяка с масло. Намажете отгоре леко с масло и срежете най-горния слой кори леко на квадрати с помощта на остър нож или бръснарско ножче. Печете на 180С в продължение на 45 минути или до златисто кафяво. Извадете от фурната и се оставя за 5 минути преди да нарежете на порции за сервиране.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта