Регистрация

Ябълкови гофрети

Автор:
трайкова
|
Дата:
19 Jul
|
Видяна:
863
Оцени рецептата

1 1/2 ч брашно

1 с.л. захар

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. сол

2 жълтъка

1 ч мляко

1/4 ч зехтин

1 ч ябълки, обелени, нарязани

2 белтъка

кленов сироп

масло или маргарин

пресни плодове - по желание

 

В купа, смесете брашното, захарта, содата, канелата и солта. В друга купа разбийте леко жълтъците. Добавете млякото и олиото. Добавете сместа с жълтъците в брашнената смес наведнъж. Разбъркайте до смесване. Добавете нарязаните ябълки. В малка купа, разбийте белтъците на сняг. Внимателно обединете с течното тесто. Не разбивайте прекалено дълго. Изсипете част от тестото на дъното на сгорещен гофретник. Затворете бързо капака. Не отваряйте по време на печене. Печете според указанията на производителя. Повторете с останалото тесто. Поднесете с топъл кленов сироп, масло и пресни плодове, ако желаете.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта