Регистрация

Цитрусови скариди и миди

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
1014
Оцени рецептата

1 ч пресни или замразени миди

1 ч.л. фино настъргана портокалова кора

1/2 ч портокалов сок

2 с.л. соев сос

1 ч.л. настърган корен от джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч.л. смлян червен пипер

12 пресни или замразени шушулки грах

1 портокал, нарязан на 8 парчета

12 пресни или замразени големи скариди, обелени и почистени, разполовени

 

Поставете мидите и скаридите в найлонова торбичка сложете в дълбока купа. За маринатата, смесете портокаловата кора, портокаловия сок, соевия сос, джинджифила, чесъна и червения пипер. Залейте морските дарове. Затворете добре торбичката. Мариновайте в хладилник 30 минути. Отцедете, заделете маринатата. Ако използвате пресни грахови шушулки, сварете ги във вряща вода за около 2 минути; отцедете. Ако използвате замразени, просто ги размразете. Увийте една шушулка грах около всяка скарида. Набодете граховите шушулки и скаридите на четири дълги шишчета, като редувате с мидите и портокаловите резени. Изпечете на умерено силен огън на барбекюто за 5 мин. Обърнете и намажете с маринатата. Печете още 5-7 минути или докато скаридите са розови, а мидите са непрозрачни. Мажете с маринатата от време на време.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта