Цитрусови скариди и миди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пресни или замразени миди
1 ч.л. фино настъргана портокалова кора
1/2 ч портокалов сок
2 с.л. соев сос
1 ч.л. настърган корен от джинджифил
1 скилидка чесън, счукан
1/4 ч.л. смлян червен пипер
12 пресни или замразени шушулки грах
1 портокал, нарязан на 8 парчета
12 пресни или замразени големи скариди, обелени и почистени, разполовени
Поставете мидите и скаридите в найлонова торбичка сложете в дълбока купа. За маринатата, смесете портокаловата кора, портокаловия сок, соевия сос, джинджифила, чесъна и червения пипер. Залейте морските дарове. Затворете добре торбичката. Мариновайте в хладилник 30 минути. Отцедете, заделете маринатата. Ако използвате пресни грахови шушулки, сварете ги във вряща вода за около 2 минути; отцедете. Ако използвате замразени, просто ги размразете. Увийте една шушулка грах около всяка скарида. Набодете граховите шушулки и скаридите на четири дълги шишчета, като редувате с мидите и портокаловите резени. Изпечете на умерено силен огън на барбекюто за 5 мин. Обърнете и намажете с маринатата. Печете още 5-7 минути или докато скаридите са розови, а мидите са непрозрачни. Мажете с маринатата от време на време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ