Регистрация

Печено пиле по малайзийски

Автор:
benito
|
Дата:
22 Mar
|
Видяна:
1341
Оцени рецептата

1 кг пиле

1 ч.л. сол

1 ч масло

1 ч.л. паста от сушени скариди

4 бр. лук шалот, нарязан

3 скилидки чесън, счукан

3 люти чушки, червени, пресни

2 с.л. масло

2 1/3 ч кокосово мляко

2 дафинови листа

1 стрък лимонова трева

1 с.л. сок от лайм

1 люта чушка, червена

 

Почистете от семената и накъсайте лютите чушки. Счукайте лимоновата трева. Разполовете пилето. Измийте и подсушете. Натъркайте със сол и масло. Изпечете върху горещи въглени около 10-15 минути от всяка страна, до готовност. Нарежете пилето на хапки. Увийте пастата от скариди във фолио и изпечете от всяка страна на умерен огън около 2 минути. Счукайте в саханче шалота, чесъна, лютите чушки и препечената паста от скариди. Загрейте олиото в тиган. Добавете пастата и пържете на умерен огън, като разбърквате, за около 4-5 минути, като внимавате да не изгори. Добавете кокосовото мляко постепенно, като разбърквате след всяко добавяне. Добавете дафиновите листа и лимоновата трева. Оставете да заври. Оставете на слаб огън за 5 минути, така че вкусовете да се обединят. Добавете лимоновия сок. Разбъркайте. Сложете готовите пилешки хапки и ги стоплете в соса. Гарнира се с накъсано чили. Сервирайте с ориз.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта