Регистрация

Цитрусови пилешки гърди

Автор:
elenkova
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

1 ч растително масло

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

1 с.л. листа мащерка, пресни, нарязани

2 стръка зелен лук, нарязан

4 пилешки гърди, без кожа и кости, разполовени

2 лука шалот, смлян

1 ч.л. джинджифил, прясна; наситнен

2 с.л. несолено масло

2 лимона, обелени и нарязани, сокът запазен

2 лайма, обелени и нарязани, сокът запазен

2 портокала, обелени и нарязани, сокът запазен

2 ч пилешки бульон

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. вода

1/4 ч + 2 с.л. портокалов коняк

бял пипер (на вкус)

 

В керамична или стъклена купа смесете зехтина, чесъна, кориандъра, мащерката, лука и пилешките гърди. Оставете да се мариноват, покрийте и охладете за поне 8 часа, като обърнете веднъж или за предпочитане за една нощ. В тиган, запържете лука и чесъна в безсолното масло над умерено слаб огън, докато лукът омекне. Добавете нарязаните ситно лимони, портокали и лайм, с всички запазени сокове и оставете да къкри в продължение на 10 - 12 минути или докато течността се редуцира до консистенцията на сироп. Добавете бульона, увеличете огъня до умерен и сместа се кипва, като се разбърква от време на време, в продължение на 10 - 15 минути или докато се редуцира с 1/3. Смесете царевичното нишесте и водата до гладкост. Добавете сместа с царевично нишесте, оставете да къкри в продължение на 30 секунди и се прецежда през фино сито в купа. Добавете коняка, белия пипер и сол на вкус. Извадете пилето от маринатата и го оставете да престои на стайна температура за 15 минути. Изпечете пилето на скара в продължение на 10 - 12 минути от всички страни. Прехвърлете пилето в тава, полейте със соса и гарнирайте с резени лимон.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта