Цитрусови пилешки гърди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч растително масло
2 скилидки чесън, счукан
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
1 с.л. листа мащерка, пресни, нарязани
2 стръка зелен лук, нарязан
4 пилешки гърди, без кожа и кости, разполовени
2 лука шалот, смлян
1 ч.л. джинджифил, прясна; наситнен
2 с.л. несолено масло
2 лимона, обелени и нарязани, сокът запазен
2 лайма, обелени и нарязани, сокът запазен
2 портокала, обелени и нарязани, сокът запазен
2 ч пилешки бульон
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. вода
1/4 ч + 2 с.л. портокалов коняк
бял пипер (на вкус)
В керамична или стъклена купа смесете зехтина, чесъна, кориандъра, мащерката, лука и пилешките гърди. Оставете да се мариноват, покрийте и охладете за поне 8 часа, като обърнете веднъж или за предпочитане за една нощ. В тиган, запържете лука и чесъна в безсолното масло над умерено слаб огън, докато лукът омекне. Добавете нарязаните ситно лимони, портокали и лайм, с всички запазени сокове и оставете да къкри в продължение на 10 - 12 минути или докато течността се редуцира до консистенцията на сироп. Добавете бульона, увеличете огъня до умерен и сместа се кипва, като се разбърква от време на време, в продължение на 10 - 15 минути или докато се редуцира с 1/3. Смесете царевичното нишесте и водата до гладкост. Добавете сместа с царевично нишесте, оставете да къкри в продължение на 30 секунди и се прецежда през фино сито в купа. Добавете коняка, белия пипер и сол на вкус. Извадете пилето от маринатата и го оставете да престои на стайна температура за 15 минути. Изпечете пилето на скара в продължение на 10 - 12 минути от всички страни. Прехвърлете пилето в тава, полейте със соса и гарнирайте с резени лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ