Хрупкави гофрети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8-10 ленти бекон
1/2 ч мазнина от бекона + олио
2 ч царевично брашно
1 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 1/2 ч мляко
2 яйца
Запържете бекона до хрупкавост. Отцедете и заделете мазнината; добавете олио, така че да се получи 1/2 чаша. Натрошете бекона и заделете. Смесете царевичното брашно, брашното, бакпулвера, содата, солта и захарта в купа. В малка отделна купа, разбийте млякото и оцета. Оставете да престои 10 минути. Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете мазнината от бекона с олиото при тях. Добавете сместа с царевично нишесте и заделения бекон. Разбърква се добре. Изпечете в сгорещен гофретник до готовност. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ