Регистрация

Хрупкави гофрети

Автор:
Наталия
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
1336
Оцени рецептата

8-10 ленти бекон

1/2 ч мазнина от бекона + олио

2 ч царевично брашно

1 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

2 с.л. захар

1 1/2 ч мляко

2 яйца

 

Запържете бекона до хрупкавост. Отцедете и заделете мазнината; добавете олио, така че да се получи 1/2 чаша. Натрошете бекона и заделете. Смесете царевичното брашно, брашното, бакпулвера, содата, солта и захарта в купа. В малка отделна купа, разбийте млякото и оцета. Оставете да престои 10 минути. Разбийте яйцата в голяма купа. Добавете мазнината от бекона с олиото при тях. Добавете сместа с царевично нишесте и заделения бекон. Разбърква се добре. Изпечете в сгорещен гофретник до готовност. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта