Холандски палачинки с ароматни ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За палачинките:
6 яйца
1 ч брашно
2 с.л. захар
1 ч мляко
За ябълковия топинг:
1/4 ч маргарин
1 с.л. царевично нишесте, разтворено в
2 с.л. студена вода
1/3 ч кафява захар
1 ч.л. смляна канела
3 средно големи ябълки, белени, почистени и нарязани на филийки
1/2 ч заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
Загрейте фурната до 200 градуса; намажете тиган за палачинки, подходящ за фурната с малко мазнина. Разбийте яйцата. Смесете брашното, захарта и млякото. Изсипете сместа в подготвения тиган и печете 15 мин. След това намалете огъня на 160С и оставете за още 40 - 45 минути. Извадете веднага и се нарязва като пица. Покрийте с ябълките. За ябълковия топинг: Разтопете маргарина в тиган и добавете сместа с царевично нишесте, кафявата захар и канелата. Разбъркайте до гладкост. Добавете ябълките и гответе до златисто. Изсипете върху палачинката. Комбинирайте заквасената сметана и пудрата захар. Добавете по лъжица от сместа на всяка порция.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ