Регистрация

Френски тост с канела

Автор:
jordana
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
819
Оцени рецептата

1 голямо яйце

2 големи белтъка

3/4 ч мляко

2 с.л. захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч.л. смляна канела

1/8 ч.л. бакпулвер

8 филийки бял хляб, по 1 см дебели

2 ч.л. олио

450 г масло

За канеления сироп:

1/2 ч захар

1/4 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч.л. смляна канела

1/4 ч евапорирано мляко

 

В купа, смесете яйцата, белтъците, млякото, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера, докато са добре смесени. Поставете филийките в голяма, плитка тавичка и изсипете сместа с яйцата отгоре; обърнете, за да се покрият равномерно. Натиснете парче восъчна хартия директно върху хляба, така че да го покрие, след това покрийте съда с найлоново фолио. Оставете в хладилника за една нощ. За да направите канеления сироп: В малка тенджера, смесете захарта, царевичния сироп, канелата и 1/4 чаша вода. Оставете да заври на умерено силен огън, като разбърквате непрекъснато. Варете 2 минути. Сваля се от огъня и се добавя млякото. Оставете да изстине; прехвърлете в малка кана. Загрейте 1 ч.л. олио и 1/2 ч.л. масло в незалепващ тиган на средно висока температура. Добавете 4 от накиснатите филийки в тигана и гответе до златисто от двете страни, от 2 до 3 минути на страна. Прехвърлете в чиния и се държи в топла фурна. Изпържете останалите филийки по същия начин, с помощта на останалата 1 ч.л. олио и 1/2 ч.л. масло. Сервирайте с канелен сироп.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта