Тесто с мая за печени банички с плънка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч топла вода
1 с.л. активна суха мая
1/2 ч.л. захар
1/3 ч + 2 с.л. зехтин
1 1/2 ч.л. сол
2 ч пълнозърнесто пшенично брашно
2 1/2 ч бяло брашно
1 яйца, разбити
1 с.л. мляко
Разтворете маята и захарта в 1/2 чаша топла вода. Оставете да престои 10 минути. След това се разбърква с останалата топла вода, 1/3 чаша зехтин, солта и пшеничното брашно. Разбърква се добре. При разбъркване се добавят 2 чаши бяло брашно и колкото е необходимо останалата част, за да се направи меко тесто. Омесете хубаво. Намажете стените на голяма купа с останалите 2 супени лъжици зехтин. Сложете тестото в купата и обърнете, така че да се покрие от всички страни със зехтина. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час. Притиснете надолу и оставете да престои за около 10 минути. Разточете на правоъгълник и се нарязва на квадрати. Напълнете с плънка по желание. Прегънете и слепете. Оставете да втаса 10 минути. Смесете яйцето и млякото и намажете тестото. Печете на 200 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ