Регистрация

Тесто с мая за печени банички с плънка

Автор:
марина цекова
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
793
Оцени рецептата

1 1/2 ч топла вода

1 с.л. активна суха мая

1/2 ч.л. захар

1/3 ч + 2 с.л. зехтин

1 1/2 ч.л. сол

2 ч пълнозърнесто пшенично брашно

2 1/2 ч бяло брашно

1 яйца, разбити

1 с.л. мляко

 

Разтворете маята и захарта в 1/2 чаша топла вода. Оставете да престои 10 минути. След това се разбърква с останалата топла вода, 1/3 чаша зехтин, солта и пшеничното брашно. Разбърква се добре. При разбъркване се добавят 2 чаши бяло брашно и колкото е необходимо останалата част, за да се направи меко тесто. Омесете хубаво. Намажете стените на голяма купа с останалите 2 супени лъжици зехтин. Сложете тестото в купата и обърнете, така че да се покрие от всички страни със зехтина. Покрийте и оставете да втаса за около 1 час. Притиснете надолу и оставете да престои за около 10 минути. Разточете на правоъгълник и се нарязва на квадрати. Напълнете с плънка по желание. Прегънете и слепете. Оставете да втаса 10 минути. Смесете яйцето и млякото и намажете тестото. Печете на 200 градуса във фурната за 20 - 25 минути или до златисто.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта