Регистрация

Темпе на скара с червен лук и патладжан

Автор:
dobrinska
|
Дата:
18 Nov
|
Видяна:
1068
Оцени рецептата

3 питки темпе

6 филийки червен лук

2 малки патладжана, нарязани на тънки кръгчета

Зехтин

12 филийки пълнозърнест хляб

1 глава рукола

За маринатата с червен винен оцет:

1/4 ч червено вино

4 с.л. зехтин

2 големи скилидки чесън, нарязан на филийки

1 с.л. листа розмарин или

1 ч.л. сушен розмарин

1/4 ч.л. семена див копър

Едро смлян черен пипер

За сладката лимонена майонеза:

1/2 ч майонеза

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. мед

1 скилидка чесън, наситнен и счукан на паста

Сол

Прясно смлян черен пипер

 

Смесете всички съставки за маринатата с червен винен оцет: Нарежете питките темпе наполовина напречно, а след това нарежете внимателно на филийки всяка половина хоризонтално. Мариновайте при стайна температура за 1 час или по-дълго в хладилника. Смесете всички съставки за сладката лимонена майонеза и оставете в хладилника. Намажете филийките патладжан със зехтин. Изпечете ги на грил за 10 мин. от всяка страна, а темпето за 8 мин. от всяка страна, докато покафенеят добре. Препечете и филийките хляб. Подредете зеленчуците и темпето върху филийките пълнозърнест препечен хляб, намазани с лимонена майонеза и застлани с няколко стръка прясна рукола. Добавете сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта