Телешко с картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2,6 кг солено телешко месо
680 г картофи
сол на вкус
1 с.л. масло
1 ч лук, нарязан фино
1/2 ч зелени чушки, нарязани фино
1 яйце
1 жълтък
1 ч.л. сос Уорчестър
Смлян пипер (на вкус)
8 ч.л. зехтин
Сложете телешкото в тенджера и добавете вода, която да го покрива на 5 см. Оставете да заври и оставете да къкри за 1 час. Покрийте частично и варете още 3 часа. Междувременно, сложете картофите в тенджера и добавете студена вода, така че да се покрият и добавете сол. Гответе, докато поомекнат, но са все още относително твърди, 20-30 минути. Отцедете и оставете да се охладят. Обелете картофите и се нарязват на много малки кубчета. Трябва да се получат около 3 1/2 чаша. Когато телешкото се свари, свалете от котлона и оставете да се охлади. Сгорещете маслото в тиган и добавете лука и зелената чушка. Гответе като се разбърква докато се позапържат. Отстранете и изхвърлете мазнината от месото. Нарежете месото на много тънки филийки, филийките нарежете на много малки кубчета. Трябва да се получат около 5 чаши. Поставете кубчетата месо в купа за смесване и добавете картофите и лучената смес. Добавете яйцето и жълтъка, соса Уорчестър, солта и черния пипер и смесете с пръсти. Покрийте с найлон и се съхранява в хладилник за една нощ. Оформете сместа на около 8 порции с еднакъв размер. Приплескайте всяка на кюфтенце. Сгорещете 1 чаена лъжичка масло или олио за всяко кюфте. Гответе 2 или 3 минути от едната страна или до кафяво. Обърнете и гответе още 2 или 3 минути от другата страна или до кафяво. Поднесете, по желание с яйца на очи отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ