Регистрация

Телешко на скара със зелена салата

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
908
Оцени рецептата

За салатата:

1 голяма глава маруля

1 голяма краставица, обелена

1 глава червен лук, нарязан на филийки

11 твърди репички, почистени

2 домата, почистени и нарязани на филийки

1 връзка зелен лук, почистен

16 пресни ментови листа

16 пресни листа босилек

1/2 ч листа кориандър

За соса:

1 ч рибен сос

1/2 ч.л. сухо червено чили чушле, натрошено

За месото:

8 тънки резена телешко филе

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

1/4 ч зехтин

 

Сгорещете скарата. Нарежете краставиците и репичките на тънки филийки. Нарежете зеления лук на парчета с дължина от по 2,5 см. Подгответе останалите зеленчуци и ги смесете в купа за салата. Намажете месото със зехтин. Поръсете със сол и пипер. Изпечете месото от двете страни, около 2 минути на страна или по-дълго, в зависимост от желаната степен на сготвяне. Бързо, докато месото е все още горещо, го нарежете на филийки ленти от по 1 см и ги добавете към салатата. Полейте със соковете, които са се събрали в чинията. Изсипете соса върху всичко и разбъркайте. Сервирайте веднага с топъл ориз или хляб.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта