Телешко на скара със зелена салата
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За салатата:
1 голяма глава маруля
1 голяма краставица, обелена
1 глава червен лук, нарязан на филийки
11 твърди репички, почистени
2 домата, почистени и нарязани на филийки
1 връзка зелен лук, почистен
16 пресни ментови листа
16 пресни листа босилек
1/2 ч листа кориандър
За соса:
1 ч рибен сос
1/2 ч.л. сухо червено чили чушле, натрошено
За месото:
8 тънки резена телешко филе
Сол на вкус
Смлян пипер (на вкус)
1/4 ч зехтин
Сгорещете скарата. Нарежете краставиците и репичките на тънки филийки. Нарежете зеления лук на парчета с дължина от по 2,5 см. Подгответе останалите зеленчуци и ги смесете в купа за салата. Намажете месото със зехтин. Поръсете със сол и пипер. Изпечете месото от двете страни, около 2 минути на страна или по-дълго, в зависимост от желаната степен на сготвяне. Бързо, докато месото е все още горещо, го нарежете на филийки ленти от по 1 см и ги добавете към салатата. Полейте със соковете, които са се събрали в чинията. Изсипете соса върху всичко и разбъркайте. Сервирайте веднага с топъл ориз или хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ