Регистрация

Телешки стек с лук

Автор:
bogdanova
|
Дата:
29 Jun
|
Видяна:
1057
Оцени рецептата

1 ч доматен сок

1 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/2 ч.л. сушен риган, натрошен

1/4 ч.л. пипер

1 скилидка чесън, счукан

450 г телешки стек, с дебелина 2,5 см

2 големи глави лук, нарязан на тънки филийки

 

За маринатата, комбинирайте доматения сок, зехтина, босилека, ригана, черния пипер и чесъна. Заделете. Отрежете мазнината от стека и нарежете на 4 равни порции. Поставете месото в найлонова торбичка сложете в дълбока купа. Изсипете маринатата отгоре. Затворете торбичката и покрийте хубаво месото. Мариновайте в хладилника за през нощта. Отцедете и заделете маринатата. Поставете лучените кръгчета върху дъното на квадрат от алуминиево фолио. Поръсете с останалата 1/2 ч марината. Прегънете хубаво краищата на фолиото, така че да се затворят. Изпечете лука и стека на умерено силен огън на скарата за 10 мин. Обърнете и намажете стека с марината. Изпечете месото до желаната готовност. Изпечете лука до омекване. Развийте лука и сложете в чиния за сервиране. Подредете месото отгоре. Полейте с всички останали сокове.





Виж още от категория "Барбекю"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта