Телешки стек с лук
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч доматен сок
1 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен
1/2 ч.л. сушен риган, натрошен
1/4 ч.л. пипер
1 скилидка чесън, счукан
450 г телешки стек, с дебелина 2,5 см
2 големи глави лук, нарязан на тънки филийки
За маринатата, комбинирайте доматения сок, зехтина, босилека, ригана, черния пипер и чесъна. Заделете. Отрежете мазнината от стека и нарежете на 4 равни порции. Поставете месото в найлонова торбичка сложете в дълбока купа. Изсипете маринатата отгоре. Затворете торбичката и покрийте хубаво месото. Мариновайте в хладилника за през нощта. Отцедете и заделете маринатата. Поставете лучените кръгчета върху дъното на квадрат от алуминиево фолио. Поръсете с останалата 1/2 ч марината. Прегънете хубаво краищата на фолиото, така че да се затворят. Изпечете лука и стека на умерено силен огън на скарата за 10 мин. Обърнете и намажете стека с марината. Изпечете месото до желаната готовност. Изпечете лука до омекване. Развийте лука и сложете в чиния за сервиране. Подредете месото отгоре. Полейте с всички останали сокове.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ